Депутатите в Европейския парламент гласуваха за отнемане на парламентарния имунитет на

...
Депутатите в Европейския парламент гласуваха за отнемане на парламентарния имунитет на
Коментари Харесай

Евродепутатите снеха имунитета на Жан-Мари Льо Пен

Депутатите в Европейския парламент гласуваха за лишаване на парламентарния имунитет на съоснователя на крайнодясната френска партия " Национален фронт ", в този момент " Национален общ брой ", Жан-Мари Льо Пен по искане на френското правораздаване, съобщи Франс прес.
Искането е по дело за основаване на фиктивни работни места в Европарламента. Депутатите гласоподаваха също за снемане на имунитета на евродепутатката от " Национален общ брой " Доминик Билд, която е подведена под отговорност по същото дело.

Жан-Мари Льо Пен е обвинен по отношение на това, че редица сътрудници на евродепутати от " Национален фронт ", в действителност не са работили в Европарламента, а средствата, получавани от тях като заплати от еврофондове, непряко са отивали в партийната каса, съобщи ТАСС.
С повдигане на ръка евродепутатите, които заседават в Страсбург, удовлетвориха настояването на парижките съдии, отправено през октомври 2018 г. 

Европарламентът е дал своя вот минимум четири пъти за лишаване на имунитета на Жан-Мари Льо Пен. Днес той не беше в пленарната зала.

През юли м.г. Жан-Мари Льо Пен отхвърли да одобри двама чиновници на френското Главно ръководство за битка с корупцията и финансовите нарушавания като стимулира отхвърли си с парламентарния си имунитет. По-рано Съдът на Европейски Съюз заяви, че Льо Пен следва да върне на Европарламента 320 000 евро, получени безпричинно от сътрудници под формата на заплати.
Френски следователи започнаха работа по делото за основаване на фиктивни работни места през 2016 година

Стойността на непозволено изплатените суми беше оценена през 2018 година от проверяващите на 7 милиона евро, съобщи Агенция Франс Прес.

Помолен от Агенция Франс Прес да разяснява повдигането на имунитета му, Льо Пен сподели, че не вижда в това " нищо чудно, от страна на парламент, разграничен сред две групи съучастници - социалистическата левица и десницата, наричаща се демократична ". " Не чаках нито състрадание, нито обективност от сътрудниците си, които за мое наслаждение ще напусна през април ", сподели 90-годишният френски политик.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР